Mogyoróvaj, illetve egyéb magvajak

Három lépés a legegészségesebb magvaj típusok megtalálásához:
Csak magot tartalmaz
Bio tanúsítvánnyal rendelkezik. Keresd meg a címkéjén.
A diófélék és a magvak nyersek (nem pörköltek), kivéve a mogyoróvajat. A tégelyen kifejezetten azt fogja feltüntetni a gyártó, hogy „nyers”.
A pörkölés károsíthatja a magvakban található egészséges zsírokat.
A diófélék egyik legnagyobb egészségügyi előnye a bennük található egészséges többszörösen telítetlen zsír, így nem akarja, hogy ezek megsemmisüljenek! Amikor a diót magas hőmérsékleten vagy hosszú ideig sütik, ezek a zsírok oxidálódhatnak, amely folyamat szabad gyököket generál. A szabad gyökök, amelyek károsítják a test sejtjeit.
A „pörkölt magvakat” gyakran nem pörkölik, hanem olajban sütik. Ezek az olajok a késztermékbe kerülnek. A sült mag kevesebb antioxidánst és tápanyagot tartalmazhat, mint például az E-vitamin, amelyek nagy mennyiségben előfordulnak a mandulában. A magas hőmérsékleten történő pörkölés káros anyagokat, például akrilamidot eredményezhet, amely rákhoz kapcsolódik.